Įsivaizduojat - Kaune nėra kriauklių formos makaronų. Nėra. Išbandžiau Prisma, Hyper Maximą, Maxima bazę, 2 Hyper Rimi, paskambinau į visas man žinomas gurmanų parduotuvėles - nėra. Žinoma visada yra išeitis - cannelloni. Gal net geriau - mažiau terlionės. Bet vis tiek likau nusivylusi asortimentu. Tik ne pietumis. Jie buvo puikūs. Kadangi dar pusė pakuotės liko, manau kartosiu su kitokiu įdaru, nes jau gavau skundų, kad labai jau vegetariška savaitė.
2-3 porcijos
apie 10 cannelloni formos makaronų
200 g ricotta sūrio
250 g varškės (9% riebumo)
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio + dar šiek tiek apibarstymui
krapų, petražolių, bazilikų ar kitų šviežių žalumynų
50 g špinatų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
2-3 porcijos
apie 10 cannelloni formos makaronų
200 g ricotta sūrio
250 g varškės (9% riebumo)
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio + dar šiek tiek apibarstymui
krapų, petražolių, bazilikų ar kitų šviežių žalumynų
50 g špinatų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Virkite padažą. Pomidorus supilkite į gilų puodą, sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite ant mažos ugnies, kol ruošite patiekalą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite varškę ir ricotta sūrį. Sutrinkite, kad neliktų gumuliukų . Suberkite tarkuotą sūrį, druską, juoduosius pipirus, prieskonines žoleles ir špinatus. Dar sykį permalkite.
Pomidorų padažui:
4 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
4 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
Virkite padažą. Pomidorus supilkite į gilų puodą, sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite ant mažos ugnies, kol ruošite patiekalą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite varškę ir ricotta sūrį. Sutrinkite, kad neliktų gumuliukų . Suberkite tarkuotą sūrį, druską, juoduosius pipirus, prieskonines žoleles ir špinatus. Dar sykį permalkite.
Paruošta mase prikimškite makaronus (patogu tai daryti konditeriniu švirkštu).
Kepimo indą patepkite aliejumi. Supilkite pusę paruošto padažo. Guldykite makaronus, užpilkite likusiu padažu. Užberkite truputį sūrio.
Kepkite apie 20 minučių, kol makaronai bus išvirę.
Skanaus :)
Įkvėpta žurnalo Virtuvė Nr. 4 2015
Kepimo indą patepkite aliejumi. Supilkite pusę paruošto padažo. Guldykite makaronus, užpilkite likusiu padažu. Užberkite truputį sūrio.
Kepkite apie 20 minučių, kol makaronai bus išvirę.
Skanaus :)
Įkvėpta žurnalo Virtuvė Nr. 4 2015
7 comments
Prisiminiau dar vieną vietą - Thomas Philipps. Ten neieškojai?
AtsakytiPanaikintiHmm ne - nepagalvojau visai, mat jis kitam miesto gale, kur beveik nesilankau. Bet reiks užsukti kelyje pas pusseserę :) ačiū už mintį
PanaikintiIndre, aš didelių makaronų-kriauklių esu mačiusi Kauno "Akropolyje", ekologiškų prekių parduotuvėje "Biosala". Tiesa, čia prieš kokius 2 mėnesius juos apžiūrinėjau, nežinau, ar yra dabar. Tavasis patiekalas atrodo labai gardžiai; aš gaminu panašiai, tik į įdarą dar špinatų dedu. O va su kriauklėmis nesu bandžiusi.
AtsakytiPanaikintiUps, iš ryto greitai skaičiau ir sugebėjau nepastebėti špinatų recepte... gėda pelėda man :)
PanaikintiSkambinau visur - deja tuo metu neturėjo ir siūlė palaukti :) o laukti visai nenorėjau :)
PanaikintiKažką panašaus esu tik restorane valgius.. :) skanumas
AtsakytiPanaikintiBet tai labai lengvas patiekalas, kurį gali paruošti namie :)
Panaikinti