avokadas

Karšti sumuštiniai su avokadu, vynuogėmis ir pelėsiniu sūriu

08:00

 Kaip jūs pradedate savo rytus? Išgeriate kavos ir lekiate pro duris? Verdate košę? Suvalgote mažą arba nelabai indelį jogurto (mano silpnybė šiuo metu creme-brulle skonio)? Nuo pat gruodžio itin sunkiai keliuosi rytais. Atrodo papildoma minutė tikra atgaiva, tad dažniausiai renkuosi dušą, o ne pusryčius. Žinoma, jų namie nepalieku ir vežuosi su savimi. Dažniausiai - karštus sumuštinius ruoštus elektrinėje kepsninėje arba trikampių sumuštinių keptuvėje. Rytais nebūnu išradinga - majonezas, sūris, kumpis (jei jo yra, jei ne - gerai ir be kumpio), kartais agurkėlis, pomidoras ar alyvuogės. Tikrai esu priklausoma nuo angliavandenių iš duonos/miltų gaminių - gabalėlis skanios duonos su užtepu mane džiugina labiau nei šokoladas (tikrai - ramiai guli 3-4 plytelės kepimui). Vakar, įkvėpta Jorės duonos, kurios gavau dovanų nuo Gardėsio ir Duonos valgytojų, nusprendžiau išbandyti kiek kitokį sumuštinį. Rezultatas tikrai nudžiugino - manau mėgausiuosi jais ir dažniau, ypač jei po vakarojimo su draugais liks kelios vynuogės ir pelėsinio sūrio.
2 sumuštiniams
4 riekelės duonos skrudinimui (naudojau Jorės tamsią sumuštinių duoną)
2 valg. š. kreminio sūrelio
2 valg. š. grūdėtų garstyčių
50 g pelėsinio sūrio su riešutais
saujelės besėklių vynuogių
0,5 avokado
žiupsnelis druskos
 Dvi duonos riekeles aptepkite kreminiu sūreliu, dvi - garstyčiomis.
Ant puselės su garstyčiomis dėkite pelėsinio sūrio riekeles. Tuomet per pusę perpjautas vynuoges. Ant viršaus dėkite plonai suraikytą avokadą, jį pagardinkite mažu žiupsneliu druskos. Užvožkite ant viršaus duonos riekę apteptą kreminiu sūreliu. Kepkite sumuštinių keptuvėje ar elektrinėje kepsninėje.

Skanaus :)


Įkvėpta Kitchen Lab

You Might Also Like

2 comments