Dar prieš mano 27-ąjį gimtadienį Gerduva, prekiaujanti namų apyvokos prekėmis, padovanojo Kaiser "La Forme" kepimo formą. Ji ypatinga tuo, kad jos paviršius padengtas kokybiška, nelipnia Kairamic keramika. Be to jos konstrukcija yra itin sandari - nors šio pyrago tešla gan skysta, nepratekėjo nei lašelis.
Pyragai tokioje formoje keps tolygiai, nes ji tolygiai paskirsto šilumą. Tai tikrai puiku - palyginimui esu kepusi savo senoje paprasto metalo formoje ir tikrai viena pusė kyla labiau nei kita. Iki tol dažnai kaltinau orkaitę, bet matau, kad kepimo forma tikrai įtakoja. Forma lengvai valoma ir gamintojas suteikia jai 10 metų garantiją. Be to - ji padengta danga, kuri atspari subraižymams.
Apie pyragą. Braunis - vienas geriausių kepinių. Šokoladinis ir su varškės sluoksniu - patiks kiekvienam. Šiame šiek tiek mažiau cukraus, tad puikiai tiks paskutiniams vasaros vakarams paskaninti.
28 cm kepimo formai:
240 g sviesto
100 g juodojo šokolado
360 g cukraus
4 kiaušiniai
185 g miltų
50 g karčios kakavos
2 g kepimo miltelių
Varškės sluoksniui:
360 g varškės (ne kvadratiniame pakelyje, o birios)
125 g kondensuoto pieno
1 kiaušinis
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Sviestą ir šokoladą ištirpinkite. Įmaišykite cukrų. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vis išplakite masę. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius.
Pusę tešlos supilkite į kepimo formą.
Varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį išsukite su rankiniu maisto smulkintuvu. Užpilkite ant šokoladinės tešlos. Ant varškės sluoksnio užpilkite likusį šokoladinės tešlos sluoksnį. Jį palyginkite dantytu peiliu.
Kepkite 55-60 minučių.
Skanaus :)
Įkvėpta Saulėtos virtuvės
Pyragai tokioje formoje keps tolygiai, nes ji tolygiai paskirsto šilumą. Tai tikrai puiku - palyginimui esu kepusi savo senoje paprasto metalo formoje ir tikrai viena pusė kyla labiau nei kita. Iki tol dažnai kaltinau orkaitę, bet matau, kad kepimo forma tikrai įtakoja. Forma lengvai valoma ir gamintojas suteikia jai 10 metų garantiją. Be to - ji padengta danga, kuri atspari subraižymams.
Apie pyragą. Braunis - vienas geriausių kepinių. Šokoladinis ir su varškės sluoksniu - patiks kiekvienam. Šiame šiek tiek mažiau cukraus, tad puikiai tiks paskutiniams vasaros vakarams paskaninti.
28 cm kepimo formai:
240 g sviesto
100 g juodojo šokolado
360 g cukraus
4 kiaušiniai
185 g miltų
50 g karčios kakavos
2 g kepimo miltelių
Varškės sluoksniui:
360 g varškės (ne kvadratiniame pakelyje, o birios)
125 g kondensuoto pieno
1 kiaušinis
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Sviestą ir šokoladą ištirpinkite. Įmaišykite cukrų. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vis išplakite masę. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius.
Pusę tešlos supilkite į kepimo formą.
Varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį išsukite su rankiniu maisto smulkintuvu. Užpilkite ant šokoladinės tešlos. Ant varškės sluoksnio užpilkite likusį šokoladinės tešlos sluoksnį. Jį palyginkite dantytu peiliu.
Kepkite 55-60 minučių.
Skanaus :)
Įkvėpta Saulėtos virtuvės
6 comments
Turiu ir aš tokią formą - tikrai gera! O braunis atrodo labai skaniai, būtinai išbandysiu
AtsakytiPanaikintiSvarbu gera varškė - liesa netiks.
PanaikintiO kiek tokia forma kainuoja?
AtsakytiPanaikintiBūtent ši apie 33 eurus. Gerduva puslapyje visas asortimentas :)
PanaikintiLabai skaniai atrodo, labai vilioja, nežinau kaip atsispirti :D
AtsakytiPanaikintiGeriausias būdas atsispirti pagundoms - jas sunaikinti ;)
Panaikinti