Balandį taip ieškojau kriauklių formos makaronų Kaune - ir kaip tyčia jų nebuvo. Dabar, kai atrodo jog jų yra visur, pagaliau pagaminau seniau suplanuotą receptą. Špinatų įdarą pagardinau kumpiu, tad šiuo mažu pakitimu tikrai turėtų džiaugtis vyriškoji šeimos dalis. Beje šie makaronai labai patogūs ir tinkami neštis į darbą ;)
apie 30 kriauklių formos makaronų
200 g ricotta sūrio
250 g varškės (9% riebumo)
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio + dar šiek tiek apibarstymui
krapų, petražolių, bazilikų ar kitų šviežių žalumynų
50 g špinatų
50 g kalakutienos kumpio
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
apie 30 kriauklių formos makaronų
200 g ricotta sūrio
250 g varškės (9% riebumo)
50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio + dar šiek tiek apibarstymui
krapų, petražolių, bazilikų ar kitų šviežių žalumynų
50 g špinatų
50 g kalakutienos kumpio
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Virkite padažą. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su trupučiu aliejaus nesvylančiame puode. Morką sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į svogūnų masę. Ten pat supilkite konservuotus pomidorus, sutrinkite viską rankiniu maisto smulkintuvu. Įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite ant mažos ugnies, kol ruošite patiekalą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite varškę ir ricotta sūrį. Sutrinkite, kad neliktų gumuliukų. Špinatus suvytinkite vidutinio karštumo keptuvėje su 1 valg. š. vandens. Suberkite tarkuotą sūrį, druską, juoduosius pipirus, prieskonines žoleles ir špinatus. Dar sykį permalkite. Kumpį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į varškės masę.
Makaronus apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite apie 5 minutes.
Kepimo indą patepkite aliejumi. Supilkite padažą (patogu ruošti porcijiniuose indeliuose). Dėkite makaronus. Paruošta mase pripildykite makaronus. Užberkite truputį sūrio.
Pomidorų padažui:
1 svogūnas
aliejaus kepimui
1 vidutinė morka
4 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
1 svogūnas
aliejaus kepimui
1 vidutinė morka
4 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnis druskos
Virkite padažą. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su trupučiu aliejaus nesvylančiame puode. Morką sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į svogūnų masę. Ten pat supilkite konservuotus pomidorus, sutrinkite viską rankiniu maisto smulkintuvu. Įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite ant mažos ugnies, kol ruošite patiekalą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite varškę ir ricotta sūrį. Sutrinkite, kad neliktų gumuliukų. Špinatus suvytinkite vidutinio karštumo keptuvėje su 1 valg. š. vandens. Suberkite tarkuotą sūrį, druską, juoduosius pipirus, prieskonines žoleles ir špinatus. Dar sykį permalkite. Kumpį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į varškės masę.
Makaronus apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite apie 5 minutes.
Kepimo indą patepkite aliejumi. Supilkite padažą (patogu ruošti porcijiniuose indeliuose). Dėkite makaronus. Paruošta mase pripildykite makaronus. Užberkite truputį sūrio.
Kepkite apie 20 minučių, kol makaronai bus iki galo išvirę.
Skanaus :)
Įkvėpta žurnalo Virtuvė Nr. 4 2015
Skanaus :)
Įkvėpta žurnalo Virtuvė Nr. 4 2015
4 comments
Skanumas. Aš ir planuoju seniai, bet neprisiruošiu, nes atrodo, kad perdaug krapštymosi prie kriauklių įdarymo :D
AtsakytiPanaikintiTik atrodo :) du šaukštai labai palengvina darbą - vienu pakabini masės, kitu nustumi :)
Panaikintiatrodo ir skamba labai skaniai! Aš panašų patiekalą esu dariusi su cannelloni makaronais. Spėju su kriauklėmis daug mažiau terlionės. Oi kaip ačiū, kad priminei, koks skanumas čia yra :)
AtsakytiPanaikintiIr tiems ir tiems nedaug terlionės, jei spaudi su švirkštu :)
Panaikinti