Mano draugo tėtis labai mėgsta juodą šokoladą ir šokoladinius pyragus. Tad kiekvieną kartą, kai važiuojame į svečius, turiu sau mažą užduotį iškepti kažką šokoladiško ir kažką naujo. Šį kartą tai pyragas pagal receptą iš mano knygos "Gaminame namuose", tačiau įprastus miltus pakeičiau migdolų miltais. Pyragas buvo dar drėgnesnis nei įprastai. Kiekis tikrai didelis, tad užteks 10-12 smagurių arba dviem dienoms ;)
180 g sviesto
200 g cukraus
2 arb. š. tirpios kavosmiltelių
280 g šokolado (40–60 % kakavos)
1 vanilės lazdelės sėklyčių
3 kiaušiniai
130 g migdolų miltų (galima keisti Extra arba Karališkais)
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
200 g šokolado (ne mažiau 60 % kakavos)
Viršui:
200 g varškės
2 kiaušiniai
60 g cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite popieriumi.
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir kavos miltelius.
Sulaužykite 280 g šokolado ir įmaišykite į sviesto masę, kad ištirptų. Sudėkite vanilės sėklytes. Kai masė bus truputį pravėsusi – įmuškite kiaušinius ir išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite,
kol neliks sausų miltų, tačiau neplakite.
Likusius 200 g šokolado sukapokite gabalėliais ir įmaišykite į masę. Masę sukrėskite į skardą.
Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukraus pudra, užpilkite ant šokoladinės masės ir pamaišykite šaukštu, kad sluoksniai susimaišytų.
Kepkite 35–40 minučių 20 x 20 cm skardoje arba kekso kepimo formoje, išklotoje kepimo
popieriumi. Iškepusį pyragą 5 minutes vėsinkite skardoje, po to su popieriumi iškelkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus :)
180 g sviesto
200 g cukraus
2 arb. š. tirpios kavosmiltelių
280 g šokolado (40–60 % kakavos)
1 vanilės lazdelės sėklyčių
3 kiaušiniai
130 g migdolų miltų (galima keisti Extra arba Karališkais)
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
200 g šokolado (ne mažiau 60 % kakavos)
Viršui:
200 g varškės
2 kiaušiniai
60 g cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite popieriumi.
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir kavos miltelius.
Sulaužykite 280 g šokolado ir įmaišykite į sviesto masę, kad ištirptų. Sudėkite vanilės sėklytes. Kai masė bus truputį pravėsusi – įmuškite kiaušinius ir išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite,
kol neliks sausų miltų, tačiau neplakite.
Likusius 200 g šokolado sukapokite gabalėliais ir įmaišykite į masę. Masę sukrėskite į skardą.
Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukraus pudra, užpilkite ant šokoladinės masės ir pamaišykite šaukštu, kad sluoksniai susimaišytų.
Kepkite 35–40 minučių 20 x 20 cm skardoje arba kekso kepimo formoje, išklotoje kepimo
popieriumi. Iškepusį pyragą 5 minutes vėsinkite skardoje, po to su popieriumi iškelkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus :)
2 comments
Skanumas.. man visokie browniai patinka, ir sveikesni ir nelabai.. :D
AtsakytiPanaikintiAš vis dar turiu iš Australijos gautų migdolų miltų, kurių niekaip nepaverčiu Macarons... Tad naudoju kitaip, kad visai nesusentų :)
Panaikinti