Jei vis dar ieškote šventinės silkės - rekomenduoju išbandyti šią su pievagrybiais, paprika ir kmynais. Ją ruošiau knygai "Gaminame namuose" ir patikėkite - visi liūdėjome, kad jos pagaminau taip mažai.
Ši silkė buvo mano 2014 metų Kūčių atradimas, kai panašios paragavau pas draugo mamą svečiuose. Nors vaikystėje turbūt atsivalgiau „Močiutės silkės“ pomidorų padaže su morkomis ir paprika – ši kitokia. Patiks, jei silkės turi būti kuo mažiau, o daržovių kuo daugiau.
Ši silkė buvo mano 2014 metų Kūčių atradimas, kai panašios paragavau pas draugo mamą svečiuose. Nors vaikystėje turbūt atsivalgiau „Močiutės silkės“ pomidorų padaže su morkomis ir paprika – ši kitokia. Patiks, jei silkės turi būti kuo mažiau, o daržovių kuo daugiau.
3-4 porcijos
5 marinuotų silkių filė
1 vidutinis svogūnas
1 skiltelė česnako
1 vidutinė raudonoji paprika
200 g pievagrybių
50 ml + dar šiek tiek aliejaus kepimui
2 valg. š. kmynų
Žiupsnis džiovintų raudonėlių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Silkę supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnaką
sukapokite. Atskirai kubeliais susmulkinkite paprikas ir susmulkinkite pievagrybius.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir
česnakus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol svogūnas taps
skaidrus. Tuomet suberkite paprikas ir kepkite ant mažos ugnies apie 7 minutes,
kol suminkštės. Suberkite pievagrybius ir kmynus. Pakepkite dar kelias minutes,
tuomet pagardinkite raudonėliais, druska ir pipirais. Jei trūksta – įpilkite
dar aliejaus, masė neturi būti sausa. Ataušinkite ir sumaišykite su silke.
Skanaus :)
Skanaus :)
2 comments
Viskas butu gerai bet per daug kmynų😉
AtsakytiPanaikintiNa kiekvienam pagal pomėgius :) man du šaukštai nėra daug
Panaikinti