Pažintis su lęšiais tęsiama ir taip atsirado lęšiai numeris 2. Sotus patiekalas pietums. Man šie tamsiai žali (pataisykit jei klystu - Skirmantė padovanojo 4 skirtingų rūšių, tai tuos tamsiausius maišau) lęšiai labai derėjo su keptais porais. Žinoma jei laikotės naujos pavasario dietos aliejau pilkite ne daugiau kaip du šaukštelius.
2 žmonėms:
250g tamsiai žalių lęšių
500ml sultinio (ne ypač sūraus arba naminio)
1 didelis poras
1 vidutinė morka
1 svogūnas
8 vyšniniai pomidorai
žiupsnelis druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
Užpilui:
1 citrinos sulčių
šaukštelis garstyčių
šaukštelis aliejaus
Lęšius virkite sultinyje apie 20-25 minutes ant vidutinės ugnies. Porą nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Morką nuskuskite, supjaustykite plonais ritinėliais. Susmulkinkite svogūną. Pomidorus galima pjauti pusiau galima ir ne. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite daržoves ir apkepkite (jei turite grill keptuvę - dar geriau). Sumaišykite užpilo ingredientus.
Išvirusius lęšius nusunkite, tiekite į lėkštas. Ant viršaus uždėkite daržovių ir pagardinkite užpilu.
Skanaus :)
Idėja iš Delicious magazine
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
16 comments
Vieni tamsiai žali dideli - tai tiesiog žalieji lęšiai (nors jau taip rašoma), o mažiukai žali - prancūziški žalieji. Kada belugą bandysi?
AtsakytiPanaikintiJuodus? Kitą savaitę. Reikės tik su mėsa kažką rasti, nes yra pas mane be jos nemėgstančių :D
AtsakytiPanaikintiNemėsaėdžiams juos įkišti nebent galima sriuboje iš mėsiško sultinio :) Aš irgi vieną receptą nusižūrėjus, tik kažkaip ilgokai užtrunka, tai ir nesiterlioju
AtsakytiPanaikintiNe ne, mėsa turi būti aiškiame pavidale :) teks ieškoti...
AtsakytiPanaikintiRaudonus - jei mėgsti labiau sriubą (jie valgomi per 7 minutes maždaug būna), šiuos, jei labiau mėgsti troškinius ir turi bent 20 minučių virimui :)
AtsakytiPanaikintiOi lešiai pas mane ''neprigyja'', bandžiau vienas salotas, tai turbūt juos perviriau, kad kažkokie ištižę gavosi:), o ir mano išrinktasis kreivai į juos žiūri:), tai ir stovi beveik visas pokelis žaliųjų lęšių...Na, bet gal dar išauš diena ir jiems:)
AtsakytiPanaikintiBeje Taviškis receptėlis skaniai atrodo, o ir lęšiai matosi tokie birūs:)
AtsakytiPanaikintiReda - šviesiai žalių? Aš kitą savaitę juos bandysiu - jei gausis geras receptas, gal ir tu per naujo išbandysi prisijaukinti lęšius? :)
AtsakytiPanaikintiJo šviesiai žalius turiu:)
AtsakytiPanaikintiLauksiu Tavo bandymų:)
Bus :)
AtsakytiPanaikintiEsu ir aš nusižiūrėjusi salotas su lęšiais, bet vis neprisiruošiu pagaminti :) Tavosios irgi labai viliojančiai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiLauksiu tavo recepto :) man lęšiai kol kas labai patinka :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo puikus patiekalas pavasariui. Aš lęšių vis dar nesu bandžius (gėda gėda). Bet galvoju lengvai vakarienei šis troškinukas būtų pats tas :)
AtsakytiPanaikintiIšbandyk - jie labai sveiki ir tikrai skanūs. Jei mėgsti įvairias kruopas, grūdus - tikrai patiks :)
AtsakytiPanaikintiVakar išbandžiau, labai tiko vakarienei. Morkytės šiek tiek traškios, o pomidoriukai lengvai rūgštelna, nu tikrai iš šio recepto mažiau tikėjausi ir likau maloniai nustebinta. Tik tiesa, sudėtyje porai figūruoja, o pačiame recepte pasimeta ;)
AtsakytiPanaikintiS - malonu, kad patiko. O porai irgi daržovė, todėl nerašiau dar atskirai ir juos sudėti, nes jie kartu eina su morkomis, svogūnai ir pomidorais ;)
AtsakytiPanaikinti