Pirmą kartą šiais metais pirkau voveraičių. Man jos patys skaniausi grybai - gražios spalvos, kvapnios. Receptą pakuždėjo spintelių ir šaldytuvo turinys ir gavosi jis tikrai vykęs.
1 porcijai reikės:
1 didelės bulvės
2 šaukštelių sviesto
saujos susmulkintų voveraičių
1 skiltelės sukapoto česnako
1 šaukštelio grietinėlės sūrelio (pvz. Turek)
pusės riekės padžiuvusio batono
gabalėlio raudonojo Čederio sūrio
druskos
pipirų
Bulvę nuskuskite, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje apie 15 minučių (kad būtų beveik išvirusi, bet dar nebyrėtų).
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį sviesto, suberkite voveraites ir česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite. Batoną susmulkinkite ir įmaišykite į voveraičių masę (jis sugers visą skanųjį padažą). Išjunkite ugnį ir įmaišykite sūrelį.
Apvirtas bulves dėkite į kepimui skirtą indą, sudėkite likusį šaukštelį sviesto. Ant viršaus kraukite voveraites, apiberkite tarkuotu Čederiu ir apkepkite orkaitėje, kol sūris ištirps. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais čiobreliais ir tiekite.
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 3 valandas
5 comments
O čia tikrai žinau, kad apsoliutus gėris :)
AtsakytiPanaikintiDievinu tokias bulves! Labai panašiai ir aš kepu, bet kaip seniai tai buvo... pamačiau pas tave ir tokia nostalgija užplūdo, ak ak.. :)
AtsakytiPanaikintiReda tikrai tiesa ;)
AtsakytiPanaikintiAsta -ir aš ir aš - šiandien kartosiu :)
Sitas patiekalas galėtų būti bet kurio restorano pažiba :D tobula...
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - o žinok buvo Kaune Taikos prospekte toks kioskelis Svajonė jei neklystu ir šalia jo buvo atsidaręs kitas kioskelis "Karališka bulvė", kuris siūlė bulves su įvairiais įdarais ;)
AtsakytiPanaikinti