Cukinijų metai - visų pažįstamų daržuose jos šiemet puikiai dera. Ir nors jaunų cukinijų sriuba labai skani, siūlau išbandyti šią, kuriai tinka ir didžiosios cukinijos. Ir nors pirmoji sriuba iš jaunų cukinijų su pievagrybiais kvapnesnė, ši taip pat neturėtų nuvilti tirštų sriubų mėgėjų.
Iš tokio kiekio išeina 2 didelės porcijos
Česnakiniams skrebučiams:
2 riekių forminės duonos
2 skiltelių česnako
1 šaukšto aliejaus
gabalėlio sviesto
2 šaukštų smulkiai tarkuoto sūrio
Sriubai:
2 šaukštų aliejaus
1 svogūno
gabalo didžiosios cukinijos (apie 8cm ilgio) (nuluptos ir pašalintomis sėklomis)
1 bulvės
druskos
pipirų
0,5 litro daržovių sultinio (geriau naminio ar ekologiško)
100ml riebios grietinėlės
50g fermentinio sūrio
krapų
Česnakiniams skrebučiams duoną supjaustykite kubeliais. Česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepkite česnakus. Suberkite duonos kubelius, įdėkite po gabalėlį sviesto ir apkepkite, kol taps aukso spalvos. Nukaiskite ir užberkite tarkuotą sūrį, kad šis truputį išsilydytų.
Sriubai sukapokite svogūną. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, o tada smulkiais gabalėliais. Bulvę supjaustykite nedideliais kubeliais. Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų. lengvai apkepkite svogūną. Sudėkite cukiniją. Kai išsiskirs sulčių suberkite bulvę ir šiek tek patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite sultinį ir viskite, kol bulvės bus išvirusios, o vanduo nugaruos bent trečdaliu (masė turi būti tirštoka). Sriubai išvirus, ją nukaiskite, supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą sūrį, krapus ir viską sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Tiekite su skrebučiais.
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
3 comments
Labai mėgstu trintas cukinijų sriubas. Todėl patinka patinka! :)
AtsakytiPanaikintiAš gal labiau mėgstu tų jaunų cukinijų, bet nieko nepadarysi - reikia ir "paršelius" valgyti :]]
AtsakytiPanaikintiVa va kartais su jomis tenka sukti galvą :)
AtsakytiPanaikinti