Kas gali būti skaniau už burnoje tirpstant pyragą su gardžia trapia plutele, gaiviu citrininiu įdaru ir saldžiais persikais. Tikrai vertas nuodėmės reikalas bet kokiu oru.
Vienam 26-28cm skersmens pyragui reikės:
Tešlai:
1,5 stiklinės/360ml 405D tipo miltų
žiupsnio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės cukraus
100g sviesto ar kepinių margarino
1 kiaušinio
Įdarui:
1 citrinos
400g 9% riebumo varškės
5 mažų arba 3 didelių kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1 stiklinės/240ml cukraus
1 persiko
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite pirštais kol masė pavirs trupiniais. Į muškite kiaušinį ir išminkykite iki elastingos, truputį lipnios, bet tvirtos tešlos konsistencijos. Tešlą iškočiokite iki 5-7mm storio ir ja išklokite atsegamą torto formą. Subadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Įdarui nutarkuokite gerai nuplautos citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite su likusiais ingredientais (masė bus gan skysta - kaip grietinė). Įdarą krėskite į iškepusį krepšelį. Persiką supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite įdaro paviršiuje. Kepkite 30-50 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (toks netikslus laikas, mat mano dujinė orkaitė neaišku kokią temperatūrą rodo + durelės nekaip užsidaro...).
Skanaus :)
Tešlai:
1,5 stiklinės/360ml 405D tipo miltų
žiupsnio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės cukraus
100g sviesto ar kepinių margarino
1 kiaušinio
Įdarui:
1 citrinos
400g 9% riebumo varškės
5 mažų arba 3 didelių kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1 stiklinės/240ml cukraus
1 persiko
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite pirštais kol masė pavirs trupiniais. Į muškite kiaušinį ir išminkykite iki elastingos, truputį lipnios, bet tvirtos tešlos konsistencijos. Tešlą iškočiokite iki 5-7mm storio ir ja išklokite atsegamą torto formą. Subadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Įdarui nutarkuokite gerai nuplautos citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite su likusiais ingredientais (masė bus gan skysta - kaip grietinė). Įdarą krėskite į iškepusį krepšelį. Persiką supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite įdaro paviršiuje. Kepkite 30-50 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (toks netikslus laikas, mat mano dujinė orkaitė neaišku kokią temperatūrą rodo + durelės nekaip užsidaro...).
Skanaus :)
14 comments
Akivaizdu, kad man patiktų :) Skanumynas.
AtsakytiPanaikintiPatiktų visiems - įtinka net močiutėms :)
AtsakytiPanaikintiOi visi varškės pyragai gėrių gėris, ar žiema ar vsara jie visada einami :)
AtsakytiPanaikintiRagavau šito skanėsto ir visiems labai rekomenduoju!!! Nerealiai skanu :)
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - tikra tiesa. Sugadint varškės pyragą bent kiek mokant kepti sudėtinga :)
AtsakytiPanaikintiRūta, tikiuosi ir pati pabandysi ;)
Aš turiu išsisaugojusi varškės pyragą su lemon curd'u, tikiuosi ir jam ateis eilė greituoju metu. Pasiskolinsiu idėją su persikais iš tavęs :)
AtsakytiPanaikintiVarškės pyragai - jėga!
AtsakytiPanaikintiKarolina - su lemon curd'u irgi puikiai gaunasi - bandžiau kažkada seniau. Bandyk bandyk - tikiuosi patiks kaip ir man ;)
AtsakytiPanaikintiRenata - pritariu ;)
Ir aš vakar kepiau varškės pyragą, tik dar neragavau, o pas Tave atrodo begalo skaniai!!!
AtsakytiPanaikintiNa taip su varškiniais reikia pakentėti ir tik tada ragauti :)
AtsakytiPanaikintiKepiau šį pyragą, tikrai be galo skanus, rekomenduoju visiems issikept ir paskanaut! ;)
AtsakytiPanaikintiEgle - smagu, kad patiko ;)
AtsakytiPanaikintiDabar kepu sita pyraga, bet kodel man pradejus kepti, pradejo sonai teslos leistis zemyn,susmuko, o taip graziai buvau isklojusi I skardos krastus? Ir man itartinai stipriai kepa pado sonai, jau jie tuoj bus sudege, bet pyrago virsus dar liuliuoja, skystas, neiskepes...=)
AtsakytiPanaikintiSveiki, tai primažinkite ugnį galbūt. Aš tuo metu kai jį kepiau naudojau dujinę orkaitę ir nežinojau tiksliai kokia temperatūra ten.
Panaikinti