Kas gali būti skaniau šaltais vakarais už puodelį arbatos su kvapniais biskočiais? O jei jie dar tokie turtingi skoniu – spanguolės, pistacijos, greipfrutas ir viską vainikuojantis juodasis šokoladas. Tikra palaima burnoje. O jei nuspręsite mėgautis jais kaip tikri italai – merkite į desertinį vyną po vakarienės. Atsargiai – vienos skardos šių gražuolių gali ir neužtekti
Pastaba – puodelis 250ml
Išeiga maždaug 30 džiūvėsių
Reikės:
3 puodelių miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1 puodelio cukraus
6 šaukštų sviesto
3 kiaušinių
100g gliaudytų nesūdytų pistacijų
100g džiovintų spanguolių
1 greipfruto žievelės
2 šaukštų greipfrutų sulčių
1 šaukštelio natūralaus vanilinio cukraus
50g šokolado
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje išsukite cukrų su sviestu iki purumo. Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išsukite.
Sumaišykite sviesto-kiaušinių masę su miltais.
Suberkite pistacijas, spanguoles, greipfruto žievelę, supilkite greipfrutų sultis ir vanilinį cukrų. Masė turi gautis lipni.
Išverskite ją ant kepimo popieriumi padengtos ir miltais pabarstytos skardos. Šiek tiek aplyginkite miltuotomis rankomis. Dėkite skardą į kamerą 30 minučių (nepraleiskite šio žingsnio!).
Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis, pastumdami vieną nuo kitos miltuotomis rankomis, kad susidarytų tarpas.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol papločiai taps aukso spalvos.
Atvėsinkite papločius ir tuomet aštriu peiliu suraikykite 1,5-2cm storio riekėmis.
Vėl įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir apkepkite biskočius iš abiejų pusių, bent po 15 minučių.
Šokoladą ištirpinkite virš garų, supilkite į dekoravimui skirtą maišelį, rankovę ir užpilkite ant biskočių dryžiais.
Puikiausias derinys – biscotti su saldžiu vynu. O jų tikrąjį skonį galite pajusti Italijoje – ten nuskristi padės WizzAir. O su jais keliauti taip pigu - bilietai į Romą ir Milaną – nuo 70lt!
Arrivederci!
Pagal Lol foodie
Pastaba – puodelis 250ml
Išeiga maždaug 30 džiūvėsių
Reikės:
3 puodelių miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1 puodelio cukraus
6 šaukštų sviesto
3 kiaušinių
100g gliaudytų nesūdytų pistacijų
100g džiovintų spanguolių
1 greipfruto žievelės
2 šaukštų greipfrutų sulčių
1 šaukštelio natūralaus vanilinio cukraus
50g šokolado
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje išsukite cukrų su sviestu iki purumo. Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išsukite.
Sumaišykite sviesto-kiaušinių masę su miltais.
Suberkite pistacijas, spanguoles, greipfruto žievelę, supilkite greipfrutų sultis ir vanilinį cukrų. Masė turi gautis lipni.
Išverskite ją ant kepimo popieriumi padengtos ir miltais pabarstytos skardos. Šiek tiek aplyginkite miltuotomis rankomis. Dėkite skardą į kamerą 30 minučių (nepraleiskite šio žingsnio!).
Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis, pastumdami vieną nuo kitos miltuotomis rankomis, kad susidarytų tarpas.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol papločiai taps aukso spalvos.
Atvėsinkite papločius ir tuomet aštriu peiliu suraikykite 1,5-2cm storio riekėmis.
Vėl įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir apkepkite biskočius iš abiejų pusių, bent po 15 minučių.
Šokoladą ištirpinkite virš garų, supilkite į dekoravimui skirtą maišelį, rankovę ir užpilkite ant biskočių dryžiais.
Puikiausias derinys – biscotti su saldžiu vynu. O jų tikrąjį skonį galite pajusti Italijoje – ten nuskristi padės WizzAir. O su jais keliauti taip pigu - bilietai į Romą ir Milaną – nuo 70lt!
Arrivederci!
Pagal Lol foodie
14 comments
pasirašei ant projekto?:)
AtsakytiPanaikintiP.S. biskočius tai pamiršau. atrodo super!
AtsakytiPanaikintiEgle - na taip :) juolab, kad receptai krito pagal planą :)
AtsakytiPanaikintiIr gaila biskočių nebėr - geri buvo, ypač pamirkyti į ką šilto.
O aš vis prisirišus prie vieno biskočių recepto ir nieko daugiau nekepu, nors tavieji atrodo fantastiškai
AtsakytiPanaikintiTuos pačius kepiau dar keletą kartų tik su migdolais ir vanile. Bet man labiau patinka eksperimentuoti su naujais skoniais. :)
AtsakytiPanaikintiGėda...neesu ragavus, o kai taip visi giria belieka tik paklapsėt akelėm...
AtsakytiPanaikintiAr jie labai kieti? Mėgstu minkštesnius sausainius...
Maisto diletante - kietumas priklausys nuo apkepimo :) be to kaip ir visi kieti sausainiai/džiūvėsiai po dienos kambaryje tampa minkštesni :) bet šiaip raginu bandyti bent iš pusės kiekio. Merkti juos į kavą, arbatą, vyną didelis malonumas. Iškart primena vaikystę ir "Gaidelių" mirkymą į pieną :)
AtsakytiPanaikintiRecepte, kuriuo pasidalino senjora is siaures Italijos, nera sviesto, bet yra aliejus ir anyziu ekstraktas, todel biskociai buna ne kieti, bet trapus, ir juos reikia laikyti dezuteje. Bandziau gaminti ir pagal pateikta recepta, nei is tolo neprimena biskociu - tai paprasciausi kieti dziuvesiai.
AtsakytiPanaikintiNa kaip gerai atrodo! aš irgi nesu dar jų kepusi, reiks taisytis :))
AtsakytiPanaikintiAnonime - kiekvienas receptas turi savo variacijų ir manau tai nėra blogai :)
AtsakytiPanaikintiReda - kepk :) šie riešutiniai skanėstai greit dingsta nuo stalo ;)
Antra karta uzeinu i si bloga ir galvoju, ar cia wizzair'o promotion'as ar maisto blogas? :-))
AtsakytiPanaikintiAnonimiškas - o recepto be WizzAir užrašo neįžiūrite? :)
AtsakytiPanaikintiCha cha, su rega viskas pas mane ok :-)) Tad iziuriu ir recepta ir receptu susiejima su aviakompaniju skyrdziais. Ir nedera del to uzsigauti, jeigu tai tiesa:-))) Mano rega cia ne prie ko:-))
AtsakytiPanaikintiKas parašyta tas :) tik man neatrodo, kad tas užrašas svarbiausia ir dėl jo visa kita nublanksta
AtsakytiPanaikinti