Nuostabusis pomidorų padažas. Daugelyje tinklaraščių aprašytas. Negaliu ir aš jo neparekomenduoti :) gaminkit ir tik iš pilnos normos. Ir tik iš pomidorų, kurie nematė šaldytuvo - tik tokie jie patys skaniausi ir kvapiausi.
Reikės:
3 kg pomidorų
4 raudonųjų paprikų
5 didelių svogūnų
1 galvutės česnako
1 stiklinės cukraus (naudojau uogienių, kad būtų tirščiau)
5 šaukštų druskos
150 ml acto (9 %)
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 аrb. šaukštelio cinamono
1 arb. šaukštelio baziliko (naudojau džiovintą)
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustykite gabalėliais. Dėkite daržoves į puodą, berkite cukrų, druską, prieskonius. Virkite apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišykite, kad nesviltų).
Galiausiai sudėkite susmulkintą česnaką ir supilkite actą, pavirkite dar kelias minutes. Viską susmulkinite blenderiu iki vientisos masės. Išpilstykite į sterilius stiklainius. Laikykite šaltai.
Skanaus :)
P.S. Šis padažas yra puiki daugelio troškinių bazė.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustykite gabalėliais. Dėkite daržoves į puodą, berkite cukrų, druską, prieskonius. Virkite apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišykite, kad nesviltų).
Galiausiai sudėkite susmulkintą česnaką ir supilkite actą, pavirkite dar kelias minutes. Viską susmulkinite blenderiu iki vientisos masės. Išpilstykite į sterilius stiklainius. Laikykite šaltai.
Skanaus :)
P.S. Šis padažas yra puiki daugelio troškinių bazė.
Šaltinis AJ receptai
2 comments
O taip šitas gėris neeilinio gardumo ..
AtsakytiPanaikintiVirsiu kol bus pomidorų :) man labai patinka jį į troškinius dėti - skonis puikus
AtsakytiPanaikinti