Pamenate tobuliausius keksiukus? Tai va - jie turi konkurentą. Šį purų, puikų, burnoje tirpstantį keksą su spanguolių rūgštele. Tiesa jis turi vieną minusą - iš prastos skardos blogai išsiima. Todėl kitą kartą kepčiau jį pailgoje formoje su įklotu kepimo popieriumi.
Naudojau:
150 g 405D tipo miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelį druskos
230 g grietinėlės arba grietinės (ne mažiau 35% riebumo)
2 didelius kiaušinius
130 g cukraus
50g džiovintų spanguolių
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų (neperplakite) Kiaušinius, cukrų, vanilę sudėkite į grietinėlės/grietinės masę ir išplakite. Suberkite spanguoles. Įsijokite miltus ir atsargiai išplakite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 190 0C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Skanaus :)
Keksas pagal Forelles receptus
O čia mūsų pirmagimis - naujas kulinarinis žurnalas "Oc" :)
8 comments
Jau perziurejau, ka ten perziurejau, praktiskai suvalgiau. Kokios Jus saunuoles, sveikinu :)
AtsakytiPanaikintiLauksim Kaledinio zurnalo, tikiu, kad jis bus dar nuostabesnis.
Maisto diletante - ir mes ir mes spurdam ir ruošiamės :) džiaugiamės sulaukę tiek komentarų
AtsakytiPanaikintiAtrodo tikrai super purus! :) Pakeisčiau spanguoles kažkuo nedžiovintu ir valgyčiau, oi, valgyčiau :D
AtsakytiPanaikintiAsta - dėk šaldytas, manau tiktų :) nors ir be nieko jis labai labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiNoreciau suzinoti,ar i "tobuluosiu keksiukus" reikia deti kambario temperaturos sviesta ar sviesta istirpinta ant ugnies? :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kaip buvo rašyta recepte 150g sviesto (ištirpinto). Manau klausimų nebekylą :)
AtsakytiPanaikintisveikinu su pirmagimio gimimu..;) esat šaunuolės..ir žiūriu su baltu pavydu..;)) taip ir toliau merginos..;)
AtsakytiPanaikintiOditele - ačiū :) džiaugiamės ir kuriame antrąjį numerį ;)
AtsakytiPanaikinti