Dar vienas receptas iš Renatos knygos "Sezoninė virtuvė". Šį kartą tai nuostabūs keksiukai su svogūnų laiškais - kekso teko ragauti ir per Renatos knygos pristatymą, tad man jis iš karto patiko. Be to ypač tinka pavasario įrašui ;)
Knygoje tai buvo keksas, bet nusprendžiau gaminti mažus kepinukus tinkamus vežtis į svečius. Keksiukai labai minkšti, purūs ir skanūs. Kadangi kietojo sūrio neturėjau, pakeičiau paprastu, bet manau dėl to skonis nenukentėjo. Rekomenduoju išmėginti, net jei ir nevalgote šoninės - vegetariška versija jus irgi nudžiugins!
NB! Rekomenduoju kepti, ne keksiukų popierėliuose, o iš kepimo popieriaus iškirptuose kvadratuose. Prie paprastų, silikonu nedengtų popierėlių, prikimba.
12 keksiukų arba 1 kekso skardai
100 ml aliejaus
100 ml pieno
3 kiaušiniai
100 g miltų (naudojau 405 D)
100 g rupių kvietinių miltų
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
žiupsnis džiovinto čiobrelio arba raudonėlio
100 g tarkuoto sūrio (geriau kietojo, bet tiks ir paprastas)
100 g svogūnų laiškų
50 g rūkytos šoninės
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Inde išplakite aliejų, pieną ir kiaušinius.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, prieskonines žolele ir tarkuotą sūrį. Maišykite, kol neliks sausų miltų, bet neplakite.
Nuplautus svogūnus sukarpykite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Šoninę supjaustykite kubeliais. Įmaišykite į tešlą.
Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite apie 20-25 minutes, kol viršus gražiai parus. Arba kepkite kekso skardoje apie 40 minučių.
Skanaus :)
O čia mūsų puikus, pavasariškas Debesų numeris...
Knygoje tai buvo keksas, bet nusprendžiau gaminti mažus kepinukus tinkamus vežtis į svečius. Keksiukai labai minkšti, purūs ir skanūs. Kadangi kietojo sūrio neturėjau, pakeičiau paprastu, bet manau dėl to skonis nenukentėjo. Rekomenduoju išmėginti, net jei ir nevalgote šoninės - vegetariška versija jus irgi nudžiugins!
NB! Rekomenduoju kepti, ne keksiukų popierėliuose, o iš kepimo popieriaus iškirptuose kvadratuose. Prie paprastų, silikonu nedengtų popierėlių, prikimba.
12 keksiukų arba 1 kekso skardai
100 ml aliejaus
100 ml pieno
3 kiaušiniai
100 g miltų (naudojau 405 D)
100 g rupių kvietinių miltų
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
žiupsnis džiovinto čiobrelio arba raudonėlio
100 g tarkuoto sūrio (geriau kietojo, bet tiks ir paprastas)
100 g svogūnų laiškų
50 g rūkytos šoninės
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Inde išplakite aliejų, pieną ir kiaušinius.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, prieskonines žolele ir tarkuotą sūrį. Maišykite, kol neliks sausų miltų, bet neplakite.
Nuplautus svogūnus sukarpykite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Šoninę supjaustykite kubeliais. Įmaišykite į tešlą.
Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite apie 20-25 minutes, kol viršus gražiai parus. Arba kepkite kekso skardoje apie 40 minučių.
Skanaus :)
O čia mūsų puikus, pavasariškas Debesų numeris...
21 comments
Indre, na baik vilioti ta knyga :D Keksiukai tokie pavasariški atrodo. Matyt svogūnų laiškai tokią nuotaiką sukuria.
AtsakytiPanaikintiO Debesys šaunūs! Man taip smagu būna juos pavartyti :) Ir dar nežiūrinti į autorių bandyti atspėti, kur kieno receptas :)
Tai palauk - tuoj pusę knygos pagaminsiu ir bus kaip nupirkta :D juokauju žinoma ;) knyga graži ir tikrai naudinga :)
PanaikintiRagavome jį per knygos pristatymą - man labai patiko!
AtsakytiPanaikintiMan irgi :) nors ne pirmam blog'e pas mane, bet ryt vėl ruošiuos juos kepti. Skanu ir patogu vežtis į keliones :)
PanaikintiKaip gardžiai atrodo!:)
AtsakytiPanaikintiPatiktų man tokie keksiukai, įsivaizduoju kaip skaniai valgytųsi gamtoje ar puikiai gelbėtų išvykoje :)
Taip taip taip. Ir į darbą patogu pasiimti, ir šiaip priešpiečiams ar pavakariams puikus užkandis :)
PanaikintiIndre, įtariu, kad tuoj visus receptus iš mano knygos išbandysi ;) Tikra spartuolė :) Tavo keksiukai labai viliojančiai atrodo, gal net geriau nei didelis keksas.
AtsakytiPanaikintiStengiuos :D mažus kepiau, nes bijojau, kad didelio nenusigabensiu sveiko. Pasiteisino :)
PanaikintiSiandien juos kepiau,labai patiko,puikus!Kepsiu tikrai dar ne karta :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko ;)
PanaikintiPuikaus skonio keksiukai, Tik vienintele beda,kad prilipo prie popieriniu keksiuku formeliu.
AtsakytiPanaikintiKokias formeles nuodojate?
Sveiki, aš kepiau įklojusi kepimo popierių padengtą plonu silikono sluoksniu (Lietuvoje kurie kainuoja 4-7 Lt - visi tokie, svarbu nenaudoti optima linijos). Tiesiog iškirpkite kvadratuką maždaug 12-124m kraštinėmis, uždėkite ant kepimo formos ir krėkite didelį šaukštą tešlos.
PanaikintiVisu pirma noriu jau kuris laikas pagirti tavo NEREALIAI isgrazejusias nuotraukas!!! Jau kuris laikas mielai cia uzsuku, bet pamirstu pagirti.Geda peleda :/ Ejau kazkokius kursus ar cia is saves tas noras pasikeitimams atejo?
AtsakytiPanaikintiO siuos keksiukus kepsiu. Nuotraukos uzkerejo! Manau jog net greitu laiku :)
Ačiū, Raimonda :) labai ačiū už komplimentus. Pagražėjimui padėjo naujas objektyvas :) bent jau aš taip manau.
AtsakytiPanaikintiO keksiukai arba keksas labai labai verti dėmesio. Kepiau jau ne kartą, nes visi labai mėgsta. Bet kepant mažus kepinukus rekomenduoju naudoti ne keksiukų popierėlius, o kepimo popierių. Tuomet neprikibs :)
Gerb.Indre, jus minejote apie galima vegetariska keksiuku varianta,ar tai butu viskas tas pats, tik be sonines?
AtsakytiPanaikintiTaip, be šoninės. Ją galima būtų pakeisti tofu arba grybais. Neturėtų nukentėti skonis.
PanaikintiSužavejo šie keksiukai, kepiau šį variantą,labai puikūs :). Kitą kartą bandysim dukrai vegetarišką versiją, ačiū :)
AtsakytiPanaikintiVisi aplodismentai Renatai :)
PanaikintiLabai aciu uz receptuka, keksiukai gavosi nuostabus :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz nuostabu receptuka, kepiau be svogunu laisku, bet gavosi puikus ;)
AtsakytiPanaikintiSvarbiausia rasti savo geriausią derinį ;) smagu, kad patiko
Panaikinti