Jei laukiate svečių, kurie nevartoja subproduktų – paruoškite užtepą iš
vištienos filė. Rūkyta paprika priduos puikaus aromato. Pabaigoje ragaukite,
kad žinotumėte ar netrūksta acto ar sojų padažo.
1 nedidelis indelis:
0,5 vištienos filė (1 puselė)
aliejaus
druskos
pipirų
50g karijų riešutų
50g kedrinių pinijų
2 skiltelės česnako
5 arb. š. neriebaus majonezo (tinka ir linų sėmenų
majonezas)
1 arb. š. sojų padažo
1 arb. š. Vusterio padažo
2 arb. š. balzaminio vyno acto
0,5 arb. š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių
Vištienos filė supjaustykite į 2-3 gabalus. Įtrinkite
druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite vištienos filė
gabalėlius nevartydami 4-5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite
antra tiek. Patikrinkite ar iškepęs vidus.
Iškepusią mėsą sudėkite į rankinio maisto smulkintuvo
indą. Suberkite karijų riešutus ir kedrines pinijas. Sumalkite.
Įspauskite skiltelę česnako, sudėkite majonezą, supilkite
sojų, Vusterio padažus, balzaminį actą. Įberkite rūkytos aitriosios paprikos
miltelių. Viską dar syk gerai sumalkite. Paragaukite ar nieko netrūksta.
Skanaus!
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
2 comments
Toks paštetas man labai tiktų, nes nemėgstu kepenėlių :)
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju išbandyti ;) maniau su filė bus sausoka, bet tikrai nebuvo :)
Panaikinti